design thinking

Ce aduce in plus procesul de DESIGN THINKING

DESIGN DRIVEN , September 15, 2015

Acest articol este inspirat de un material publicat pe designthinkingformuseums.net, scris de Maureen Carroll, fondatoare “Lime design” si formator la faimoasa d.school.

Improvizam mai jos un tabel ce arata diferentele dintre un sistem de gandire ce recurge la Design Thinking si unul standard, cu accent evident pe plusurile primului.
Asadar.

Thinking Design Thinking
REPREZENTARE
MA GANDESC, MA GANDESC SI IAR MA GANDESC MA GANDESC, DESENEZ, NU STIU EXACT CE DESENEZ… AM O IDEE

Intr-un proces uzual de gandire, ideile sunt articulate in principal la nivel verbal.

Design thinking este un proces ce foloseste tehnici creative de exprimare (desene, machete, harti mentale, etc.) ; Este liber, spontan, explorativ, nu e contrans de limite si reguli. Implica realizarea practica (craft) a unei idei, iar aceasta largire a modalitatilor de exprimare favorizeaza generarea mai multor idei.

RISC
STOP ! GO FOR IT !

In mod traditional, situatiile ce prezinta risc sunt evitate.

Intr-o abordare design thinking, riscul este vazut ca un cadru pentru inovatie ; aceste situatii implica valorizarea maxima a resurselor disponibile si descoperirea de noi capacitati.

TIMING
DIRECT LA SOLUTIE EXPLOREAZA

Un proces uzual de gandire este axat pe o problema data si este orientat catre gasirea rapida a solutiei. Se face recurs deseori la patternuri.

In design thinking este acordat mai mult timp pentru explorare si intelegerea problemei, pentru generarea de cat mai multe idei; filtrarea ideilor si crearea de conexiuni cat mai indepartate de cele uzuale. Acest proces nu porneste de la o problema clara, ci o identifica pe parcursul procesului.

COLABORARE
LESS MORE

Este un proces mai degraba individual.

In design thinking solutiile sunt gasite in echipa. Mai multe viziuni extind aria de studiu si te ajuta sa explorezi zone unde nu ai ajunge de unul singur.

EMPATIE

Nu avem informatii pentru aceata rubrica :)
(este relativ.)

Empatia are un rol esential in design thinking; te provoaca sa schimbi viziunea si sa percepi totul din perspectiva celui pentru care creezi. Favorizeaza un cadru dechis de explorare.Design Thinking este un proces ce poate fi aplicat pentru solutionarea oricarei probleme, in orice domeniu si in orice business care se doreste a fi un business inovator.

Pe saptamana viitoare!

Design Driven este un program ce doreste sa evidentieze rolul fundamental pe care designul il are in evolutia unei companii.

program dezvoltat de Concept Machine
Concept Machine pe Facebook
Design Driven pe Facebook
Newsletter

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+