JM

Designul cucereste lumea (tech)

DESIGN DRIVEN , October 8, 2015

« Design in tech report » este un studiu recent, realizat de John Maeda, design partner la KPCB.(video disponibil mai jos)

Acest studiu analizeaza trendul din ultimii ani in ceea ce priveste inovatia in companiile tech si lanseaza predictii in acest sens.

Ce am retinut noi din acest studiu:

1. Designul este generator de inovatie

In ultimii trei ani (2013-2015) mari companii tech precum Facebook, Google, Accenture, achizitioneaza firme creative de design; suntem intr-o era in care competitivitatea depinde de inovativitate, iar inovatia – ne demonstreaza companiile tech – este foarte strans relationata cu zona de design; de aici aceasta nevoie de a investi in design, de a achizitiona know-how din zona de design.
Designul nu mai este privit ca un cost, ci ca o investitie strategica si de valoare. Daca pana acum designul era integrat la finalul procesului de dezvoltare a unui produs, acum designul ocupa un rol important inca de la inceput, este integrat in gandirea in sine a produsului.

2. Designul ajuta la adaptarea serviciilor pentru oameni, prin construirea de experiente “user-friendly”

Suntem intr-o era in care tehnologia nu mai este doar pentru “techies”, ci pentru oameni, este folosita de fiecare dintre noi pe telefonul mobil; asta a determinat o noua abordare “user friendly”, a adus designul si importanta sa in prim plan.

Puteti vedea mai jos prezentarea video a acestui raport, sau puteti vedea raportul in format PDF aici.

JM1

JM2

Pe saptamana viitoare!

Design Driven este prima platforma pentru antreprenori ce promoveaza importanta designului aplicat in business.

program dezvoltat de Concept Machine
Concept Machine pe Facebook
Design Driven pe Facebook
Newsletter

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+