Untitled-2 copy

Sa invatam de la cei mai buni

DESIGN DRIVEN , October 21, 2015

Intuit. Cei de la Intuit sunt inovatori si deschizatori de drumuri prin excelenta, se numara printre cele mai design-driven companii din lume, iar Harvard Business School a prezentat un case study despre evolutia acestei companii.

Ei se numara printre primele companii care au deschis trendul de achizitii de start-up-uri de design in 2009, prin achizitia aplicatiei pentru mobil Mint.
Intuit se diferentiaza prin abordarea sa « well-designed » aplicata produselor inca de la lansarea companiei in 1983, cand reuseste sa le devanseze pe cele 46 produse similare existente atunci in piata.

Cultura designului este aplicata in toate sectoarele si la toate nivelurile companiei. « We needed all our people to understand that designing great products and user experiences is a team sport”. Asadar, toti angajatii, indiferent de functie sau departamentul in care lucreaza, sunt incurajati sa foloseasca procese de design pentru simplificarea taskurilor. Aceasta cultura este sustinuta prin diverse activitati organizate de companie : gazduirea de conferinte de design, organizarea de discutii cu alti designeri pentru impartasirea de know-how si inspiratie.

Intuit este o companie customer-centered, ce foloseste designul nu ca element de incantare, ci pentru a asigura o experienta placuta utilizatorilor sai, o functionare practica, rapida, intuitiva a produselor, o conexiune la nivel emotional cu utilizatorul.

Intuit a inteles importanta designului aplicat la nivel executiv; astfel compania creste numarul de designeri la nivel executiv de 6 ori; de la 6 angajati in 2006 la 35 in 2015;

Cateva dintre masurile luate de Intuit pentru a sustine un cadru creativ si inovativ in companie, ce pot fi preluate si adaptate si pentru business-uri mai mici:

1. Fiecare angajat este liber sa foloseasca 10% din timpul de lucru pentru a dezvolta proiecte personale ; astfel acestia se bucura de un sentiment de libertate, au ocazia sa isi perfectioneze anumite skill-uri, si devin mai motivati ;

Aceasta idee ne-ar putea inspira sa :
– Alocam timp si pentru a cerceta domenii conexe business-ului nostru, care ne vor largi sfera de activitati, conexiuni, si astfel vor duce la inovare, reinventare, idei fresh.
– Incurajam oamenii cu care lucram sa se perfectioneze continuu, sa sarbatorim si sa valorificam fiecare succes.
– Lucram constant pentru proiecte self-initiated, in paralel cu lucrul pentru clienti si astfel sa ne dezvoltam creativitatea.

2. Au inventat un nou post, cel de « innovation catalyst », adica angajati inspirationali, ce folosesc 10% din timpul lor pentru a oferi formare, mentorat, inspiratie, altor angajati din companie ;
Aceasta idee ne-ar putea inspira sa fim mai conectati cu oamenii pe care ii apreciem, sa fim mai deschisi pentru dialog si impartasirea de know-how ;

Pe saptamana viitoare!

Design Driven este prima platforma pentru antreprenori ce promoveaza importanta designului aplicat in business.

program dezvoltat de Concept Machine
Concept Machine pe Facebook
Design Driven pe Facebook
Newsletter

copyright photo: intuitlab.com

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+